TIM Fysiotherapie

 

Bij zo’n mooie fiets hoort natuurlijk een fit lijf, daarom is Mark den Hertog van T.I.M. Fysiotherapie elke woensdagmiddag aanwezig in het experience center. Er kan advies gegeven worden over het voorkomen van blessures of over bestaande blessures. Uw kunt advies krijgen over het verbeteren van uw fietstechniek of over wat een goede opbouw qua conditie en/of kracht is. En natuurlijk zal er samen met van der Wel tweewielers gekeken worden naar de optimale houding op de fiets!

Mark is zelf ook een fervent fietser, hij koppelt zijn eigen ervaringen op de fiets aan zijn vakinhoudelijke kennis. Niets is zo vervelend als een top fiets maar er geen gebruik van kunnen maken door lichamelijke ongemakken!

Preventie

Het liefst voorkomen we natuurlijk blessures zodat u lekker kan blijven fietsen. Door samen met van der Wel te kijken naar uw fietshouding (zadelhoogte, stuurhoogte, framemaat, etc) zorgen we ervoor dat het materiaal helemaal in orde is. We kijken hierbij ook naar uw actieve houding zodat we overbelasting door houding zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Beginnende fietser? Dan is het goed om de intensiteit van het fietsen goed op te bouwen, meteen elke dag 200 km fietsen lijkt bijvoorbeeld wat veel. U gaat een bepaalde techniek ontwikkelen en hiermee andere krachten op uw lichaam uitoefenen. Uiteraard kunnen we u daar bij ondersteunen.

De oude (altijd terugkerende) blessure

Altijd last van dezelfde blessure wanneer u het sporten weer oppakt en dat nu eens voor willen zijn is ook een uitstekende reden om ons advies in te winnen! Vaak zijn een paar oefeningen al genoeg om deze te voorkomen.

Bestaande blessures

Uiteraard geven we ook advies over bestaande blessures, zo kunt u snel genieten van uw nieuwe fiets! Er is ruimte voor een screening en een lichamelijk onderzoek om zo passend advies te kunnen geven.

Veel voorkomende blessures bij fietsers waar we u in kunnen begeleiden zijn:

  • Hoofdpijn
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Polsklachten
  • Rugklachten
  • Heupklachten
  • Knieklachten
Uiteraard kunnen we u ook helpen wanneer u andere klachten heeft.


TerugOpeningstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9:00 tot 18:00
Woensdag:  9:00 tot 18:00
Donderdag:  9:00 tot 18:00
Vrijdag:  9:00 tot 18:00
Zaterdag:  9:00 tot 17:00
Zondag:  Gesloten


Contactgegevens

Facebook


Virtual tour